Bratislava žiada o dotáciu na obnovu čunovského kaštieľa

13.02.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Bratislava chce obnoviť chátrajúci objekt národno-kultúrnej pamiatky, Kaštieľa a Sýpky v Čunove. V súčinnosti s mestskou časťou Čunovo požiadalo hlavné mesto o dotáciu z dotačnej schémy Ministerstva kultúry „Obnovme si svoj dom“. Zámer posvätili aj poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí na poslednom zasadaní, vo štvrtok 7. februára, vyčlenili prostriedky na spolufinancovanie projektu.
Mesto sa v prípade obnovy národno-kultúrnej pamiatky uchádza na Ministerstve kultúry SR o poskytnutie dotácie vo výške 67.000 eur. V rámci spolufinancovania, v prípade schválenia dotácie, poslanci na februárovom zasadaní odsúhlasili vyčlenenie sumy 3000 eur z tohtoročného rozpočtu. Čunovo sa bude na spolufinancovaní podieľať sumou 5000 eur.
Dotáciu by mesto a mestská časť použili na vypracovanie projektovej dokumentácie k stavebnému povoleniu. Už v rokoch 2010 a 2011 dostalo mesto na obnovu NKP od ministerstva kultúry vyše 46.000 eur, z ktorých sa financovala prípravná dokumentácia, štúdia využitia stavby a sadové úpravy. Čunovo vždy náklady spolufinancovalo čiastkou vo výške päť percent nákladov.
 

Vyberte región